Această rețetă vine din insula Chios. Sper să găsiți această fasole în magazinele grecești de la noi ca să puteți face această rețetă.
, 1/2 cană pătrunjel proaspăt tocat mărunt,1/2 cană arugula mărunțite care se pot înlocui cu frunze de păpădie sau rucola, 1/4 cană semințe proaspete de rodie.
Mod de preparare:
Fasolea se pune într-o cratiță medie și se umple cu
apă, astfel încât toate să fie acoperită. Acoperiți și setați
focul la mediu. Aduceți amestecul la fiert și apoi reduceți căldura la mic.
Se fierbe timp de douăzeci de minute și apoi se stinge focul. Puneți deoparte,
astfel încât să se răcească. După ce se răceăte, scurgeți bine într-o sită.
Pregătiți ladolmono și adăugați nucile iar apoi dați deoparte. Adăugați fasolea intr-un bol mediu. adăgați frunzele de proslane, pătrunjelul,arugula sau înlocuitorul și semințele de rodie. Adăgați și ladolemono și serviți
imediat. Dacă faceți această salată în prealabil, așteptați până în ultimul
moment pentru a adăuga ladolemono.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere