duminică, 17 mai 2020

Μαυρομάτικα Φασόλια Σαλάτα-Mavromatica Fasolia Salata-Salată cu fasole ochioasă (Mavromatika)




Această rețetă vine din insula Chios. Sper să găsiți această fasole în magazinele grecești de la noi   ca să puteți face această rețetă.



Ingrediente: 2 căni de fasole cu ochi negri,  clătită cu apă rece, sos ladolemono (λαδολέμονο sos de lamâie bătută cu ulei de măsline extravirgin și adaus de oregano), 3 linguri cu nucă tocată, 1/2 cană frunze mărunțite de proslane-iarbă grasă (se găsește prin piață)
,
1/2 cană pătrunjel proaspăt tocat mărunt,1/2 cană arugula
mărunțite care se pot înlocui cu frunze de păpădie sau rucola,
1/4 cană semințe proaspete de rodie.

Mod de preparare:

Fasolea se pune într-o cratiță medie și se umple cu apă, astfel încât toate  să fie acoperită. Acoperiți  și setați focul la mediu. Aduceți amestecul la fiert și apoi reduceți căldura la mic. Se fierbe timp de douăzeci de minute și apoi se stinge focul. Puneți deoparte, astfel încât să se răcească. După ce se răceăte, scurgeți bine într-o sită.
Pregătiți ladolmono și adăugați nucile iar apoi dați deoparte. Adăugați fasolea intr-un bol mediu. adăgați frunzele de proslane, pătrunjelul,arugula sau înlocuitorul și semințele de rodie. Adăgați și ladolemono și serviți imediat. Dacă faceți această salată în prealabil, așteptați până în ultimul moment pentru a adăuga ladolemono.


Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere