sâmbătă, 18 decembrie 2010

Yemista (ardei umpluti in sos de lamaie)

Ingrediente:

1 kg ardei gras diferite culori, 6 linguri ulei de masline extravirgin, 2 cepe rosii  tocate, 100 g orez cu bobul lung , 200 g carne tocată de porc+vita , 1 lingura menta uscata, o legatura patrunjel maruntit, 2 lingurite scortisoara
400 g conserve de roşii tocate, (sau 3-4 roşii coapte mari rase) , cartofi felii, (opţional) ,sucul de la o lamaie mare sau doua mijlocii,  125 ml apă.

Mod de preparare:

Taiati coditele de la ardei si pastrati capacele, scoateti pielitele si samburii. Incalziti 4 linguri ulei de maslinesi sotati ceapa pana se inmoaie si se aureste (nu se arde). puneti si orezulsi mai invartiti un pic si adaugati carnea tocata. Adaugati ierburile scortisoara sarea si piperul si rosiile. Amestecati pana cand orezuldevine transparent si carnea pierde roseata. In acest timp preincalziti cuptorul. Folositi amestecul de carne pentru a umple lejer ardeii, punetii intr-o cratita si asezati felii de cartof intrte ei ca sa stea drepti, acoperiti ardeii cu capacele.Combinati sucul de lamaie, apa si uleiul ramas si  turnati  în cratita in jurul ardeiilor. Coaceţi pentru aproximativ 30 de minute pana cand ardeii sunt fragezi şi umplutura este gătită şi fierbinte. Serviti cu iaurt pe deasupra.

Kali Orexi! Pofta Buna!