Ingrediente: 2 dovlecei de dimensiune medie, 4 ouă, 100 gr. Feta tăiată cubulețe mici, sare marină neiodată și piper proaspăt macinat după gust, ulei pentru frigere sau unt. (opțional o roșie tăiată rondele). Drept garnitură o salată de vegetale.
Mod de preparare:
Doveleceii, spălați și curațați, se taie rondele și se lasă
la scurs cu puțină sare presărată peste ei. După scurgere îi amestecați
cu brânza. Condimentați dacă este nevoie și cu sare dar neapărat cu
piper. Încalziți uleiul sau untul în tigaia de lucru, bateți ouăle și
răsturnați-le în tigaie. Lăsați focul mic, adăugați deasupra amestecul
de dovlecei cu brânză (puteți adăuga acum și rondelele de roșii
opțional), o coaceți pe o parte apoi o răsturnati pe cealaltă parte , o
mai țineți puțin și gata de servit.