Ingrediente:
500 gr. mazare, 2 cani de apa cu orez, 3 cepe, ulei de masline extravirgin, 3 galbenusuri, sare marina neiodata, piper proaspat macinat dupa gust, 2 cani de vin alb sec, o mana de busuioc proaspat taiat, cateva tulpini de telina taiate marunt.
Mod de preparare:
Sotati mazarea in putin ulei de masline dupa care cand este gata scurgeti excesul de lichid si dati-o la o parte.Taiati ceapa marunt, dupa care o inabusiti intr-o cratita cu ulei de masline si o tineti un pic acoperita cat sa se inmoaie. Cand este gata puteti adauga mazarea si orezul, pe care le sotati impreuna pe toate si stingeti cu 4 cani de apa si 2 de vin alb sec. Se lasa sa fiarba. Intre timp bateti energic galbenusurile cu sare si piper, adaugati putina zeama de la pilaf ca sa se echilibreze temperatura dupa care puteti turna peste pilaf cand inca mai are zeama amestecand usor sa nu se coaguleze galbenusul.Adaugati telina si busuiocul. Fierbeti in continuare la foc mic si eventual cu o sita pe foc pana cand scade zeama.serviti cald sau rece cu o bucata de Fetta alaturi si un vin alb manastiresc de la Athos daca aveti.
Kali Orexi!Pofta buna!