Ingrediente:
4 vinete măricele sa fie cam 1 ½ kilogram în total, ulei de măsline cât este necesar pentru prăjit dar si pentru alte operațiuni, 200 gr. amestec de brânză tare rasă (Kefalotyri, Kefalograviera dar și un pic de Graviera, sau ce brânză veche și întărită mai găsiți prin frigider), o bucată întreagă de șuncă de Praga cam de 200 gr., 200 gr. Fetta, 500 ml. smântână de gătit light, 3 ouă întregi, sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat, 1 nucșoară rasă, o mână de busuioc +patrunjel+ mărar mărunțite și ceva oregano.
Mod de preparare:
Tăiați vinetele în
rondele și adăugați-le într-un bol, pudrați-le cu sare și piper și ceva oregano dupa care lăsați-le să stea 30 de
minute pentru a-și lăsa zeama amară. Puneți la încins o tigaie la foc mare,
adăugați un picuț ulei de măsline de prăjit și prăjiși rondelele 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateți-le și așezați-le pe prosoape de hârtie să absoarbă grăsimea. Daca prăjiți in tranșe adăugați la nevoie ulei. Dați drumul la cuptor la temperatură maximă. Acum puteți începe asamblarea preparatului într-un vas termorezistent: întindeți un strat de rondele de vinete, presărați cu 1/3 din amestecul de brânză rasă și cu 1/3 din șunca tăiată în cubulețe iar pe deasupra puneți 1/3 din brânza Fetta zdrobită cu mâna. Urmați același procedeu încă de două ori până când terminați vinetele, brânza rasă, șunca și Fetta. Puteți alterna vinetele cu felii de roșii. Într-un bol răsturnați smântâna de gătit, ouăle bătute cu telul, piperul, nucșoara, puțină sare, busuiocul +patrunjelul+ mărarul mărunțite fin și ceva oregano și amestecați. Turnați acest amestec peste sufleu și dați la cuptor dând focul mai mic pentru 30-40-50 de minute sau până observați că este făcut preparatul.
adăugați un picuț ulei de măsline de prăjit și prăjiși rondelele 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateți-le și așezați-le pe prosoape de hârtie să absoarbă grăsimea. Daca prăjiți in tranșe adăugați la nevoie ulei. Dați drumul la cuptor la temperatură maximă. Acum puteți începe asamblarea preparatului într-un vas termorezistent: întindeți un strat de rondele de vinete, presărați cu 1/3 din amestecul de brânză rasă și cu 1/3 din șunca tăiată în cubulețe iar pe deasupra puneți 1/3 din brânza Fetta zdrobită cu mâna. Urmați același procedeu încă de două ori până când terminați vinetele, brânza rasă, șunca și Fetta. Puteți alterna vinetele cu felii de roșii. Într-un bol răsturnați smântâna de gătit, ouăle bătute cu telul, piperul, nucșoara, puțină sare, busuiocul +patrunjelul+ mărarul mărunțite fin și ceva oregano și amestecați. Turnați acest amestec peste sufleu și dați la cuptor dând focul mai mic pentru 30-40-50 de minute sau până observați că este făcut preparatul.
Lasați când este gata la odihnă în cuptor cu focul stins 20 de
minute să se răcească trepta dupa care puteți mânca.
ATENTIE LA DOZAREA SARII DEOARCE CAM TOATE INGREDIENTELE AU SARE SAU SE PUNE SARE LA ELE!!!!!
ATENTIE LA DOZAREA SARII DEOARCE CAM TOATE INGREDIENTELE AU SARE SAU SE PUNE SARE LA ELE!!!!!
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere