Ingrediente pentru doua persoane:
Mod de preparare:
Pentru chiftelute -( Giouvarlákia):Intr-un castron, se adauga ceapa maruntita,
usturoiul tocat, mararul, menta, cimbrul, sarea, piperul, coaja de lamaie, orezul,
carnea tocata, 2 linguri ulei de masline si oul. Se amesteca bine
pana cand toate ingredientele sunt complet combinate.Dupa aceasta formati mici chiftelute pe care le puteti pe fundul cratitei de lucru.Adaugati apa cat se le acopere bine si sa poata sa fiarba linistite (eu am pus cam peste 1,2 l. ), crenguta de rozmarin, crustele de lamaie, frunzele de
dafin si apoi dati la foc mic tinand vasul acoperit si fierbeti timp de 30 minute sau pana observati ca s-au fiert. In acest timp pregatiti si ingredientele pentru sos: intr-un castron,
amestecati iaurtul, sucul de lamaie, piperul, sarea, mararul iar la sfarsit cand chiftelutele sunt gata adugati aici si cateva linguri din bulionul de
carne.Amestecati gentil dupa care rasturnati cu grija peste chiftelutele fierte fara sa mai mestecati ci doar zgâltâind de toarte cratita. Serviti cu
o bucata de feta si paine proaspata.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere