Este varianta greceasca a Pastelor bolognese.
Ingrediente pentru doua persoane:
400 gr. de carne de
vita tocata trecuta de doua ori prin sita, 2-3 cepe albe taiate fin si 2-3 catei de usturoi fin maruntiti si inabusite toate in 2 linguri de ulei de
masline impreuna cu 2 morcovi medii tocati marunt, 1 lingura pasta de tomate, 200 gr. rosii cherry 1/4 paharut coniac de buna calitate, 60 ml. vin rosu, 100-200 ml. apa calduta daca este necesar, 1-2 frunze de dafin, 1/2 baton de scortisoara, dar si ceva scortisoara pudra, 1 varf cutit de nucsoara rasa, 1 manunchi de patrunjel, 1 lingura de
cimbru uscat, 1 lingurita de zahar, sare si piper proaspăt macinat dupa gust, 50 ml. smantana de gatit, 200 gr.spaghete fierte al dente, Kefalotyri ras dupa preferinte
Folositi o tigaie adanca pe care o incalziti bine dupa care adaugati uleiul de masline si carnea tocata rupta in bucati mici cu mana si sotati ( nu gatita total) pentru 6-7 minute pana se face frumos pe toate partile (evitand insa sa amestecati prea des ca sa nu inceapa sa fiarba in sucul lasat. Cand este gata facem un spatiu cu spatula in mijlocul gramajoarei de carne, turnati cateva picaturi de ulei de masline adaugand apoi pasta de tomate,ceapa tocata, usturoiul si morcovul razuit inabusite in prealabil. amestecati gentil si gatiti pentru cateva minute. Adaugati acum coniacul si vinul si lasati sa se evapore alcolul dupa care adaugati, batonul de scortisoara frunzele de dafin, precum si rosiile chery zdrobite si un picut de zahar. Adaugati si apa calduta cat este necesar si lasati preparatul pe foc mic timp de cel putin 30 minute, sa se faca, amestecand din cand in cand ca sa evitati lipirea. Este important ca aceasta etapa sa o faceti la foc mic si cu un capac deasupra. Puteti adauga apa calduta daca considearti ca ascazut prea tare. Spre sfarsit (dupa ce ati scos batonul de scortisoara) se adauga sare, piper, scortisoara si nucsoara, patrunjelul, cimbrul si iarasi un varf de zahar. Este bine ca sosul sa aiba zeama suficienta deoarece asa este mai gustos preparatul final de cat cu niste gogoloaie aspre de carne uscata. In timp ce sosul de carne se pregateste, puteti fierbe al dente si pastele intr-o oala plina cu apa sarata.
Ingrediente pentru doua persoane:
Mod de preparare:
Folositi o tigaie adanca pe care o incalziti bine dupa care adaugati uleiul de masline si carnea tocata rupta in bucati mici cu mana si sotati ( nu gatita total) pentru 6-7 minute pana se face frumos pe toate partile (evitand insa sa amestecati prea des ca sa nu inceapa sa fiarba in sucul lasat. Cand este gata facem un spatiu cu spatula in mijlocul gramajoarei de carne, turnati cateva picaturi de ulei de masline adaugand apoi pasta de tomate,ceapa tocata, usturoiul si morcovul razuit inabusite in prealabil. amestecati gentil si gatiti pentru cateva minute. Adaugati acum coniacul si vinul si lasati sa se evapore alcolul dupa care adaugati, batonul de scortisoara frunzele de dafin, precum si rosiile chery zdrobite si un picut de zahar. Adaugati si apa calduta cat este necesar si lasati preparatul pe foc mic timp de cel putin 30 minute, sa se faca, amestecand din cand in cand ca sa evitati lipirea. Este important ca aceasta etapa sa o faceti la foc mic si cu un capac deasupra. Puteti adauga apa calduta daca considearti ca ascazut prea tare. Spre sfarsit (dupa ce ati scos batonul de scortisoara) se adauga sare, piper, scortisoara si nucsoara, patrunjelul, cimbrul si iarasi un varf de zahar. Este bine ca sosul sa aiba zeama suficienta deoarece asa este mai gustos preparatul final de cat cu niste gogoloaie aspre de carne uscata. In timp ce sosul de carne se pregateste, puteti fierbe al dente si pastele intr-o oala plina cu apa sarata.
Cand sosul s-a ingrosat suficient puteti adauga si smantana amestecand usor dupa care obliagotoriu inchideti rapid focul.
Serviti spaghetele
cu cateva linguri de sos pe deasupra, kefalotyri proaspat ras, frunze de busuioc dar si o cantitate
generoasa de piper proaspat macinat.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere