Un pic de istorie nu strica nici o data. Alfredo Di Lelio a
fost un proprietar de restaurant in Roma pe la inceputul secoluluial- XX-lea.
In 1908, deoarece primul lui nascut nu era foarte sanatos
Alfredo s-a hotarat sa-l hraneasca cu alimente sanatoase si nutritive. Astfel
la reteta originala "pasta al
doppio burro" va adauga mai multa branza si unt ca sa ajutea astfel la
punerea pe picioare a copilului. Sotia sa a fost asa de incantata de noua
reteta incat l-a convins sa o adauge in
meniul restaurantului.
Peste ani in 1927, Mary Pickford & Douglas Fairbanks fiind
la Roma in luna de miere, au mers la
restaurantul lui Alfredo, s-au îndragostit de acest preparat , iar in semn de
apreciere i-au oferit lui Alfredo o
furculita si o lingura de aur impreuna cu fotografia lor luand masa in
restaurant. Intorsi acasa in SUA cei doi au popularizat reteta prietenilor lor
facand astfel sa se nasca un preparat foarte popular in Ameica sub numele de Fettuccine Alfredo. In 1946, fiul
lui Alfredo a vandut restaurantul fostilor chelneri, noii proprietari pastrand
atat numele restaurantului "Alfredo
alla Scrofa", cat si meniul cu retetele traditionale ale lui Alfredo. Daca in America deci preparatul este cunoscut ca Fettuccine Alfredo dar cu o reteta modificata
la care se adauga si smantana de in
Italia, este inca cunoscută sub numele original de "Fettuccine al
burro" sau "Fettuccine burro e parmigiano".
Ingrediente pentru 2 persoane:
Fettuccine 200 gr. ( reteta originala este cu Fetticine
proaspete), unt 125 gr., parmezan ras 150 gr., sare marina neiodata si piper
negru proaspat macinat dupa gust, nucsoara, un strop de ulei de masline
extravirgin, cateva frunze de busuioc si menta proaspete.
Mod de preparare:
In cazul in care folosim fetucine uscate le vom fierbe al
dente ( mai putin decat scrie pe ambalaj) in apa sarata cu un strop de ulei de
masline extragirgin. Spre sfarsitul perioadei de fierbere vom lua cateva polonice de de fierbere si le vom pastra
deoparte.
Topiti usor fara sa ardeti untul intr-o tigaie adanca adaugand
putina sare si mai mult piper si nucsoara. Scurgeti pastele si adaugati-le
peste unt si amestecati bine. Apoi adaugati 1/3 din branza parmezana rasa si
continuati amestecarea adaugand si putin cate putin din apa de fierbere pana
veti obtine un sos cremos. Acum puteti adauga si restul de parmezan in doua
transe amestecand usor de fiecare data.
Serviti cat este cald , presarand daca considerati pe
deasupra mai mult parmezan si adaugand cateva frunze de busuioc si menta
proaspata maruntite usor.
Pofta buna!
foaaarrrrte bune!
RăspundețiȘtergere