Ingrediente:
80 ml. ulei de masline extravirgin, 1 ceapa medie
maruntita , 6 fire de ceapa verde,
1 catel de usturoi zdrobit cu latul cutitului, 3 cartofi potriviti ca
marime, 50 ml. vin alb, o cutie rosii maruntite in suc propriu sau 300
gr. de chery proaspete/congelate, 1 lingurita pasta de tomate 1 cub de
bulion de legume, 300 ml. apa sau cat este necesar, sare marina neiodata si
piper dupa gust, o foaie de dafin maruntita, cateva boabe de piper si 2-3
cuisoare, 1 lingura cu zahar, 300 gr. de fasole verde proaspata sau
congelata, 1 legatura patrunjel taiat fin, un pic de oregano si un pic de menta
uscate amandoua.
Mod de preparare:
Curatati cartofii, ii taiati cubulete; taiati fin ceapa atat
cea uscata cat si cea verde, se zdrobeste usturoiul curatat in prealabil (dar
puteti lasa si un pic de coaja daca spalati bine deoarece da gust bun. Intr-o
cratita adaugati 2 linguri de ulei de masline si lasati sa se incalzeasca
usor cand puteti arunca inauntru boabele
de piper, cuisoarele si frunza de dafin sa se desfaca mirosurile. Acum adaugati
ceapa maruntita lasand-o un pic la inabusit dupa care adaugati o ½ lingura
zahar ca sa se caramelizeze frumos . Puteti adauga si usturoiul acum. Mai
lasati un pic la foc mediu fara sa ardeti ceapa si adaugati 1 lingurita pasta
de tomate continuand amestecarea timp de 2-3-4 minute. Se adauga si cartofii
si se amesteca tinand inca pe foc 2 minute. Adaugati vinul si lasati-l
sa se evapore. Adaugati acum rosiile conservate/proaspete, cubul de
bulion, apa, sare, piper, restul de zahar si fasolea verde. Se amesteca usor cu
o lingura de lemn, se acopera cu capac si se fierbe la foca mediu pana scade si
ingredientele sunt fierte. Cand fasolea si cartofii sunt gata, adaugati
patrunjelul si ulei de masline.Mai amestecati o data usor si puteti sa serviti.
Pofta Buna! Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere