Ingrediente pentru 2 persoane:
Paste -Penne (folositi numai paste de calitate daca vreti sa iasa un preparat delicios) cam 125 gr. de fiecare comesean, 150 gr. Emmenthal poate sa fie si deja ras, 150 gr. Brie, 150 gr. Gorgonzola, 200 gr. mozzarella, Parmezan ras, ceva patrunjel, o cutiuta de smantana lichida, 75 gr. unt, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust si dupa cat sunt de sarate branzeturile, 1/4 lingurita nucsoara, ceva ulei de masline extravirgin.
Mod de preparare:
Puneti apa la fiert pentru paste cu un picut de sare si ulei de masline extravirgin. Cand apa da in clocot aruncati inauntru pastele si fierbeti-le cat scrie pe ambalaj sau chiar mai putin daca vreti sa fie al dente si oricum ele vor mai fierbe un picut la cuptor.
Cand sunt gata fierte le scoateti, le lasati intr-o strecuratoare la scurs, le stropiti cu apa rece sa le mai opriti fierberea.In acelasi timp pregatiti sosul. Bucatile maruntite cu mana sau furculita de Emmenthal, Brie, Mozzarella si Gorgonzola se vor rasturna intro tigaie adanca in care am pus in prealabil untul la topit. Lasati la foc mic amestecand cu o spatula de lemn din cand in cand pana incepe sa se topeasca bucatile de branza. In acest moment adaugati smantana lichida, condimentati cu sare si piper si adaugati nucsoara. lasam la foc mic pana devenine un sos cremos.Ungeti un vas de sticla termorezistent cu unt adaugati un rand de paste si unul de sos iar la sfarsit adaugati sosul ramas. Amestecati usurel cu spatula de lemn. Radeti niste parmezan pe deasupra decorati cu patrunjel si dati la cuptorul incins bine in prealabil. trebuie sa stea vreo 10 minute sau pana capata o crusta frumoasa pe deasupra.
Seviti preparatul fierbinte alaturi de un pahar de vin rosu.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere