Ingrediente: 6 căpățâni de usturoi, 2 cepe albe, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 țelină, 6 cartofi potriviți (cartofii sunt pentru a obține corpolența supei cremă), 6 rămurele de cimbrișor proaspăt, 4 linguri de ulei de măsline/cânepă, 200 ml. smântână (e opțională dar ajută) pentru gătit 30% grăsime, sare marină neiodată și piper alb, 2 frunze dafin, câteva roșii uscate.
Instrucțiuni de preparare: Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem mărunt. Fierbeți ceapa, cartofii, țelina, păstârnacul în apă suficientă cu puțină sare, adăugată în apă. În oală puneți și firele de cimbrișor și frunzele de dafin să fiarbă odată cu legumele. Usturoiul se adaugă doar după ce toate legumele au fiert bine și sunt moi. Mai fierbeți și usturoiul doar maxim 5-6 minute. După aceasta scoateți rămurelele de cimbru și foile de dafin și pasați adăugând o lingură de ulei de măsline extravirgin sau de cânepă, sare și piper după gust. Mai amestecați în blender apoi un minut. Adăugați și smântâna temperată în prealabil cu supa din blender și mai amestecați un pic. Răsturnați în vasul de servit și puneți pe deasupra roșile uscate tăiate mărunt. Supă de usturoi se servește cu crutoane obținute prin ungerea feliilor de pâine cu ulei de măsline, usturoi pisat și cimbru și date la cuptor pentru 5 minute. Se poate adăuga când serviți puțin parmezan și se poate decora și cu crenguțe de cimbrișor.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere