Mod de preparare:
Spălați roșiile și cu un cuțit ascuțit tăiați câte un capac în partea de sus. Cu o linguriță mică, scoateți cu grijă pulpa într-un castron. Amestecați apoi pulpa cu roșia tocată. Lăsați roșiile cu gaura în jos, pentru a le scurge câteva minute până când pregătiți umplutura. Încălziți jumătate din ulei și înăbușiți ceapa și usturoiul, adăugați zaharul sau mierea de cimbru și mai apoi pasta de tomate, iar mai apoi adaugați și carnea tocată. Gătiți până se rumenește frumos pe toate părțile după care adăugați și orezul, continuând amestecarea. Adaugați apoi și piureul de roșii, gătiți încă câteva minute și turnați vinul sau apa sau stocul de pui, lăsați să vina la fierbere, apoi condimentați cu scorțișoară, nucșoară, sare și piper. Fierbeți timp de 8-10 minute sau până când lichidul este absorbit. Scoateți de pe foc și amestecați ierburile, gustați și reglați condimentele. Presărați cavitățile de roșii cu puțin zahăr și așezați-le strâns împreună într-un vas rotund de teracotă sau într-un vas de copt. Umpleți roșiile cu amestecul preparat și puneți capacele, (trebuie să puneți roșiile strâns în vasul folosit). Între ele așezați cartofii în prealabil un pic prăjiți. Stropiți cu ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și coaceți într-un cuptor preîncălzit 190 gr. C timp de 40 -45 minute sau până când roșiile și cartofii sunt făcute.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere