|
Gata de servit |
Dacă tot este vară, de ce să facem rețeta de Boeuf Bourguignon cu care s-a căznit dar a și devenit celebră Julia Child și să nu facem o rețetă altfel doar cu legume? Acest rețetă pe care o prezint mai jos, are vinete
albe fragede, ciuperci dar și legume, toate fierte într-o bază de vin roșu care-i asigură o aromă deosebită.
Puteți sa mâncați acest preparat având alături paste mămăligă sau piure de cartofi sau varianta aleasă de mine pe care o veți afla citind această rețetă. Deci să trecem la treabă.
|
Gata de servit
|
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline extravirgin sau cât considerați că este necesar, 250-300 gr. ciuperci feliate, 2-3 vinete medii
tăiate în cuburi sau rondele subțiri ( cam 300-400 gr.), 1 ardei kapia roșu tăiat rondele, 10-15-20 cepe mici albe-arpagic ( se găsesc murate la borcan dar trebuie ținute înainte de folosire în apă rece)+1 ceapă roșie tăiată cubulețe+ o legătură de ceapă verde, 1 morcov mediu
feliat, 3-4-5 căței de
usturoi tocați mărunt, 2 linguri făină, 1/4 cană de
whisky, 2 lingurițe cimbru proaspăt doar frunzele, 2 frunze de dafin, 1 cană bulion de
legume, 2 căni de vin
roșu sec (aproximativ 300 ml., dacă renunțați la whisky măriți un pic cantitatea de vin ), 2 linguri pastă
de roșii, sare marină neiodată și piper după gust, un pic de sare afumată; pentru garnitura surpriză de care ziceam mai sus adică un piureu de legume: 100 gr. cartofi albi, 100 gr. cartofi dulci, 50 gr. morcovi, 50 gr. păstârnac, sare marină neiodată, piper proaspăt măcinat, rozmarin proaspăt
Mod de preparare:
1. Ungeți fundul unei oale mari cu 2 linguri de ulei de
măsline și puneți-o la foc mediu. Când uleiul este fierbinte, adăugați ciupercile într-un strat uniform. Gătiți pentru aproximativ 5 minute, acoperiți si
gatiti încă 5 minute, până se rumenesc pe toate părțile și scade lichidul lăsat. Scoateți din
oală și transferați-le într-o farfurie.
2. Adăugați încă 2 linguri de ulei în oală. Odată ce
uleiul este iarăși fierbinte, adăugați vinetele, ardeiul kapia, ceapa roșie și morcovii. Sotați până
când vinetele sunt înmuiate și ceapa este moale și translucidă,
aproximativ 7-10 minute. Adăugați apoi usturoiul și gătiți încă 1 minut.
|
Piureul de legume
|
3. Puneți apoi ciupercile în oală. Presărați pe deasupra făină acoperind
uniform legumele și gătiți încă aproximativ 1 minut. 4.Amestecați whisky-ul,
cimbru și frunzele de dafin într-un alt vas. Aduceți lichidul la fierbere la foc mic și lăsați
până se evaporă cea mai mare parte, cam 2-3 minute.
|
În oală se fierbe
|
5. Amestecați bulionul, vinul, pasta de roșii, ceapa arpagic și ceapa verde mărunțită, sarea +piperul și răsturnați-le împreună cu amestecul de whiskey în oală. Ridicați focul și aduceți amestecul la foc mic.
Coborâți focul și lăsați să fiarbă aproximativ 30 de minute, până când sosul
s-a îngroșat, legumele sunt fragede și alcoolul s-a gătit complet.
6. Luați oala de pe foc. Îndepărtați și aruncați frunzele
de dafin. Testați gustul și adaugați la nevoie sare afumată suplimentară (sau sare de
masă) după gust. 7. Pentru piureul de legume, trebuie să fierbeți toate
ingredientele până devin moi și apoi să le zdrobiți
și condimentați cu sare, piper și rozmarin proaspăt.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere