Mod de preparare: Amestecați făina puțin câte puțin peste ouăle bătute energic în prealabil cu uleiul de măsline și tsipouro(cele 3), apa și condimentele. Amestecați cu mâna până când veți obține un terci mai subțirel,dar nici apă. Adăugați în terci, jumătate din cantitatea de Feta zdrobită și frecată cu unt și cu cele opționale dacă le doriți. Dacă este prea gros, puteți adăuga mai multă apă. Ungeți cu unt un vas de lucru (cantitatea este pentru o tavă de 40/40) și turnați amestecul, întinzând astfel încât să aveți un strat subțire. Bateți oul rămas cu apă și ungeți suprafața cu o pensulă. Presara cu branza rămasă și stropiți peste cu uleiul de măsline rămas. Dacă doriți, presărați cu semințe de susan. Se coace într-un cuptor preîncălzit la 170 gr. C., pe grătarul de la mijloc, timp de aproximativ 50minute sau până se rumenește frumos. Alevropita este crocantă și bună fierbinte scoasă din cuptor. Pe măsură ce se răcește, va începe să se înmoaie, dar va fi totuși destul de delicioasă.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere