Ingrediente: 375 ml. smântână 30%, 3 gălbenușuri, 90 gr. de
zahăr, 200 de gr. de iaurt grecesc 10 %, 450 de gr. de vișine fără sâmburi
Mod de preparare: Pentru înghețata de vișine cu iaurt, mai întâi încălziți smântâna înntr-o oală. Într-un bol, bateți gălbenușurile energic,cu mixerul de mână, împreună cu zahărul timp de 6-7 minute , până când acestea se umflă bine și devin cremă. Chiar înainte ca smântâna să fiarbă, adăugați-o, în timp ce continuați să bateți cu mixerul, puțin câte puțin peste gălbenușuri. Puneți bolul cu crema în bain marie. Se amestecă pe până se îngroașă ușor și rămâne un strat pe spatele bolului. O
dată ce crema se îngroașă, scoateți bolul de pe bain marie fierbinte și puneți-l pe un bol cu cuburi de gheață și apă rece. Amestecați ușor pentru a răci bine crema. Ungeți ușor cu unt cât să acoperim suprafața cremei. Dați la frigider. Între timp, transormați viși
nele cu un blender într-un piure.
Când crema este înghețată, se adaugă iaurtul puțin câte puțin, amestecând mereu
cu o spatulă, iar la final se adaugă piureul de vișine și se amestecă. Puneți amestecul în mașina de înghețată sau, dacă nu aveți o
mașină de înghețată, urmați metoda de congelare veche.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere