duminică, 19 iulie 2020

Φασουλάκια με κρέας-Fasoulakia me kreas -Fasole cu carne


Φασουλάκια με κρέας-Fasoulakia me kreas ... marele clasic grecesc - carne de vită cu fasole verde în sos de roșii.

Ingrediente: 750 gr. de carne (miel sau capră sau pui sau porc sau vită după dorință) tăiată în porții (tăiați la  dimensiunea potrivită dorinței dvs.), 1 ceapă albă, tăiată cubulețe, pătrunjel pentru gătit și garnisit, 2-3 frunze de dafin, sare marină neiodată și piper verde măcinat după gust, oregano, 3-4-5 roșii mari cărnoase, 1 linguriță pastă de tomate, un pic de miere de cimbru, 1 pahar de vin roșu (poate fi opțional), 4 linguri ulei de măsline sau cât este necesar. Tot opțional: morcovi și cartofi.

Mod de preparare:  Curățați fasolea. Apoi tăiați tecile în două sau trei bucăți, în funcție de dimensiunea lor. Clătiți și scurgeți bine.    În continuare, turnați uleiul de măsline într-o cratiță și prăjiți mediu întâi ceapa maestecată cu o linguriță de miere după care puneți pasta de tomate și amestecați ușor. Apoi adăugați carnea și perpeliți-o  pe ambele părți după care stingeți cu vin și lăsați un pic să se reducă alcoolul la jumătate. Adăugați apoi  fasolea verde, frunzele de dafin, pătrunjelul ( o parte din el) și cartofii (și morcovii). Amestecați mâncarea de 2-3 ori și adăugați roșiile, pasta de tomate, oregano. Lăsați roșia să fiarbă și să evapore destul de multă apă. Condimentați cu sare și piper și turnați apă clocotită, aproape ca să acopere mâncarea. Acoperiți oala, coborâți focul și gătiți timp de 40 de minute sau până când carnea este gătită și legumele sunt fragede.

Spor la treabă și poftă bună!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere