Acest preparat cu măsline este deosebit de popular în Cipru, fiind foarte delicioas și constituind o gustare sănătoasă excelentă.
Ingrediente: 1/2 cană cu ulei de măsline virgin grecesc
2 ouă, 1 cană (puteți alege între cele două) suc de portocale proaspăt sau
lapte, 1 cană de măsline kalamata tocate, 2 cepe verzi tocate, 1 ceapă albă uscată dată pe răzătoare și scursă bine, busuioc proaspat tocat, mentă proaspată tocată, 1 cartof mic ras și scurs bine, 2 căni făină integrală, 2 lingurițe de praf de cop, 1/4 linguriță mastic pisat, 1/4 linguriță praf de mehleb.
Mod de preparare: Se amestecă mai întâi uleiul de măsline, ouăle și suc de portocale proaspăt/
lapte (în funcție de ce alegeți). Apoi se
adaugă restul ingredientelor. Amestecați făina cu praful de copt și adăugați în mixul de mai sus. Amestecați bine. Ungeți recipientul de copt cu câteva picături de ulei de măsline,folosind o pensulă, înainte de a turna amestecul. Încălziți cuptorul la maxim când începeți să pregătiți, după care dați-l la mediu. Coaceți mai întâi acoperit cu folie timp de 30 de minute,
verificați cu un pai dacă este uscat și dezveliți continuând pentru încă zece minute până când capată la suprafață o culoare frumoasă. Se servește alături de cafeua grecească sau ca o gustare savuroasă!
Spor la treabă și poftă buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere