Cum am mai spus această denumire nu are nici o legătură cu preparatul deoarece cartofii nu vin din Orient ci din America. Face parte dintr-un șir lung de preparate românești al căror nume nu are legătură nici cu zona de proveniență a numelui dar nici cu denumirea originară a preparatului. As da doar două exemple: salata de boeuf și cartofii franțuzești dar mai sunt și altele.
Ingrediente:
4 cartofi
potriviți albi fierți în coajă în apă cu sarecât să intre furculița în ei, 3 ouă fierte tari, o ceapă roșie tăiati rondele, 3 – 4 fire de
ceapă verde tăiate mai mare, 3 linguri mix măsline de preferat fără sâmburi – însă după preferințe,
ulei măsline extravirgin-2 linguri, sare marină neiodată și piper mozaic proaspăt măcinat după
gust, pătrujel tverde tăiat de decor.
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii în coajă după care îi curățați. Fierbeți și ouăle să fie tari, răciți-le apoi sub jet de apă rece și curățați-le de coajă. Tăiați atât cartofii cât și ouale în rondele. La fel ceapa roșie. Ceapa verde se taie grosier. Puneți toate ingredientele intr-un vas de salată și amestecați-le bine dar cu grijă pentru a nu sfărâma cartofii și ouăle. Codimentați cu sare și piper și adăugați uleiul, mai amestecând încă o dată gentil. Decorați cu pătrunjel. Dați la rece înainte de servire.
Spor latreabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere