joi, 26 decembrie 2019

Salată Orientală


Cum am mai spus această denumire nu are nici o legătură cu preparatul deoarece cartofii nu vin din Orient ci din America. Face parte dintr-un șir lung de preparate românești al căror nume nu are legătură nici cu zona de proveniență a numelui dar nici cu denumirea originară a preparatului. As da doar două exemple: salata de boeuf și cartofii franțuzești dar mai sunt și altele.

Ingrediente:

4 cartofi potriviți albi fierți în coajă în apă cu sarecât să intre furculița în ei, 3 ouă fierte tari, o ceapă roșie tăiati rondele, 3 – 4 fire de ceapă verde tăiate mai mare, 3 linguri mix măsline de preferat fără sâmburi – însă după preferințe,  ulei măsline extravirgin-2 linguri, sare marină neiodată și piper mozaic proaspăt măcinat după gust, pătrujel tverde tăiat de decor.

Mod de preparare:

Fierbeți cartofii în coajă după care îi curățați. Fierbeți și ouăle să fie tari, răciți-le apoi sub jet de apă rece și curățați-le de coajă. Tăiați atât cartofii cât și ouale în rondele. La fel ceapa roșie. Ceapa verde se taie grosier. Puneți toate ingredientele intr-un vas de salată și amestecați-le  bine dar cu grijă pentru a nu sfărâma cartofii și ouăle. Codimentați cu sare și piper și adăugați uleiul, mai amestecând încă o dată gentil. Decorați cu pătrunjel. Dați la rece înainte de servire.


 Spor latreabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere