Ingrediente:
2 tulpini de Apio (țelina), 1 fir de praz, 2 morcovi, 1 ceapă,1 ardei iute roșu,1 linguriță zahăr, 1 anason stelat, 750 gr. midii proaspete
curățate sau congelate, sare marină neiodată și piper verde măcinat după gust, 150 ml. vin alb sec, un picuț de verdețuri tocate fin ( cimbrișor,mărar,pătrunjel,oregano).
Se mărunțește țelina, prazul și morcovii în cubulețe mici. Se toacă fin ceapa și ardeiul iute. Transferați apoi toate legumele într-o tigaie adâncă și puneți-le la foc mediu să se călească ,adăugând uleiul de măsline, zahărul și anasonul stelar! Processul aproximativ 5-8 minute, sau până când legumele se caramelizează frumos. În acest moment adăugați midiile (atentie dacă sunt congelate trebuie decongelate mai întâi prin soc termic) , sarea, piperul, vinul . Acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic timp de 2-3 minute până când se deschid midiile . ATENȚIE: Aruncați orice midii care nu se deschid singure. Se servește cu coriandru, pătrunjel, ardei iute tocat fin.
Spor la treabă si poftă bună !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere