Ingrediente pentru 2 persoane:

Mod de preparare:
Intr-o tigaie punem la incalzit, la foc mic
uleiul de masline, dupa care adaugam usturoiul, patrunjelul, ardeiul iute si rosiile cherry
(dar, doar dupa ce usturoiul si patrunjelul s-a calit usor prinzand culoare fara ardere). Odata ce rosiile chery s-au inmuiat adaugam fructele de mare
(atentie daca sunt congelate ar fi bine ca mai inainte sa le decongelam in soc termic, nu sa le lasam sa se decongeleze singure). Invartim cu spatula un pic in tigaie iar cand observam ca fructele de mare au prins culoare stingem cu vinul alb (in acest moment trebuie dat focul la maxim pentru a ajuta evaporarea rapida a alcolului). Acum adaugam si coaja de lamaie lasam sa dea in doua trei clocote dupa care adaugam sucul de rosii, zaharul si condimentam cu oregano,sare si piper. Lasam sa dea in cateva clocote si stingem deoarece sosul este gata.In acest timp in care pregatim sosul punem apa la fiert cu ceva sare si pregatim pastele.. Cand pastele sunt gata fierte le adaugam dupa scurgere peste sos, mai aprindem o data focul si mai dam in doua clocote. La acest pas putem adauga optional si ceva parmezan ras.
Putem da la servit preparatul care este gata, avand alaturi parmezan ras si cateva felii de paine prajita.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere