Ingrediente:
3 dovlecei potriviti ca marime,2 cepe albe sau 6-7 fire ceapa verde, 3 rosii coapte bine, un ardei gras potrivit ca marime, un cartof dulce, o cutiuta smantana de gatit, ulei de masline cat este necesar, sare marina neiodata si piper dupa gust, verdeturi (patrunjel, oregano,busuioc), 2 linguri parmezan ras, un praf de nucsoara, 3 linguri iaurt sau sana.
Mod de preparare:
Curatati de coaja si spalati legumele, curatati de semninte dovleceii.Taiati totul in cubulete. Intr-o tigaie adanca cu putin ulei puneti la calit ceapa cu o lingurita de zahar. Cand ceapa s-a rumenenit usor puteti adauga rosiile si ardeiul mestecand in acest timp pana ce rosiile s-au inmuiat si si-au lasat toata zeama. Intr-o alta tigaie caliti usor dovleceii si cartoful (in prealabil fiert un pic). Cand s-au inmuiat bine amestecati cu cealalta tigaie, adaugati verdeturile, sarea si piperul un pic de nucsoara si sana + smantana si lasati sa fiarba la foc mic pana ce scade. Dupa catreva minute adaugati si parmezanul ras si inca un picut de patrunjel verde maruntit. In tot acest timp amestecati gentil. Eu l-am mai dat un picut si la cuptor intr-un vas de sticla termorezistenta. Mie mi-a placut sa fie mai zemos dar puteti sa il faceti mult mai scazut. Cand observati ca este gata preparatul opriti focul si lasati sa se raceasca un pic inainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere