Ingrediente :
2 pulpe de rata, 1/2 kg. cartofi curatati si taiati rondele, 6-8-10 catei de usturoi taiati pe din doua dar lasati cu camasa lor, cateva crengute de rozmarin si de cimbru, 2 lamai stoarse bine, sare marina neiodata si piper proaspat macinat,
Mod de preparare:
Spalati cu apa rece si stergeti-le cu prosoape de hartie. Crestati usor pe partea cu pielea in forma de grilaj fara sa ajungeti insa la carne.Stoarceti lamaile puneti zeama intr-o farfurie adanca si tavaliti bine pulpele prin aceasta zeama.Sarati si piperati pe amandoua partile.
Asezati pe partea cu pielea cateii de usturoi taiati pe jumatate. Asezonati pe toate partile cu cimbru si rozmarin. Asezati pe fundul vasului termoizolant un pat de rodele de cartofi pudrati usor cu sare. Deasepra asezati pulpele de rata adaugati o cana de apa cat sa stea cartofii in apa, adaugati restul de zeama de lamaie, acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit pentru aprox. 45-60 minute la foc mediu. din cand in cand verificati daca mai este zeama in vas sicu o lingura stropiti pe deasupra pulpele si cartofii. Dupa acest timp scoateti folia si mai lasati pana se bronzeaza frumos pielea pe deasupra. Cand este gata lasati preparatul sa se odihneasca un pin pe aragaz dupa care puteti sa serviti cu o salata de rosii ,ceapa si castaveti.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere