Ingrediente:
Pentru aluat:1 pachet aluat fraged, 3 lamai, 1 ou intreg si 3 galbenusuri , 140 gr. unt, 120 de grame de zahar, Pentru bezea: 2 albusuri de ou, 50 gr. de zahar pudra, sare
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 ° C. puneti aluatul in forma de tarta si intepati pe alocuri. Se acoperă cu foliede aluminiu peste care se pun boabe de fasole. Coaceti aluatul timp de 10 minute. Indepartati folia şi fasolea si mai coaceti timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca. radeti coaja de lamaie si stoarceti zeama. Intr-o cratita, se fierbe sucul, coaja de lamaie, zaharul si 120 gr. de unt. luati cand s-a legat de pe foc si amestecati ouale unul cate unul, amestecand continu. Dati inapoi la fierbere la foc mic, pe sita, amestecand. Dati la rece. Intr-un castron, bateti albusul de ou, cu un varf de cutit de sare. Adaugati zaharul pudra si continuati sa bateti pana se face bezeaa. Ar trebui sa faca "ciocul de pasari" cand este gata. Incalziti cuptorul la 210 ° C. Ungeti coaja de tarta, cu crema de lamaie iar pe deaspra turnati bezeaua, formand valuri. Coaceţi timp de 3 minute sau pana cand se face bezeaua in functie de cuptor. Serviti dupa ce s-a racit.
Spor la treaba si pofta buna!
Pentru aluat:1 pachet aluat fraged, 3 lamai, 1 ou intreg si 3 galbenusuri , 140 gr. unt, 120 de grame de zahar, Pentru bezea: 2 albusuri de ou, 50 gr. de zahar pudra, sare
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 ° C. puneti aluatul in forma de tarta si intepati pe alocuri. Se acoperă cu foliede aluminiu peste care se pun boabe de fasole. Coaceti aluatul timp de 10 minute. Indepartati folia şi fasolea si mai coaceti timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca. radeti coaja de lamaie si stoarceti zeama. Intr-o cratita, se fierbe sucul, coaja de lamaie, zaharul si 120 gr. de unt. luati cand s-a legat de pe foc si amestecati ouale unul cate unul, amestecand continu. Dati inapoi la fierbere la foc mic, pe sita, amestecand. Dati la rece. Intr-un castron, bateti albusul de ou, cu un varf de cutit de sare. Adaugati zaharul pudra si continuati sa bateti pana se face bezeaa. Ar trebui sa faca "ciocul de pasari" cand este gata. Incalziti cuptorul la 210 ° C. Ungeti coaja de tarta, cu crema de lamaie iar pe deaspra turnati bezeaua, formand valuri. Coaceţi timp de 3 minute sau pana cand se face bezeaua in functie de cuptor. Serviti dupa ce s-a racit.
Spor la treaba si pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere