Ingrediente:
1 pachet spaghete,100 gr. Parmezan, 1 cutie Ricota 250 gr., 150 gr. unt, 50 gr. Gorgonzola, 5 linguri smantana, 1 cana lapte caldut,100 gr. fistic macinat, 1 lingura Pesto verde, sare marina neiodata dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti spaghetele in apa cu cateva foi de dafin conform indicatiilor de pe ambalaj. In acest timp pregatiti sosul. Intr-o tigaie adanca topiti untul si puneti fisticul Gorgonzola si Ricotta amestecand continuu pana se face un sos compact. Intr-o alta tigaie puneti smantana si bucatiile de Parmezan (poate sa fie si ras) si amestecati continuu pana la topire. Adaugati laptele si dati intr-un clocot. Uniti cele doua compozitii adaugati si Pesto si sare si mai amestecati un pic. Cand sunt gata pastele le scurgeti le clatiti cu apa rece le stropiti cu ulei de masline si le amestecati dupa care le asvarliti in tigaia cu sosul amestecand bine. la sfarsit daca aveti puneti presara o lingura de busuioc fin taiat. serviti alaturi de un pahar de vin rosu.
Pofta buna!
Interesanta si buna reteta.
RăspundețiȘtergere