Ingrediente:
500 gr.file de cod, malai cat este necesar, 1/4 ceasca ulei de masline extra-virgin, 1.1 / 2 cani piure de tomate coapte bine, 3-4 catei de usturoi, 1 ceapa mare decojita şi taiata in felii subtiri, 1/2 cana de telina tocata marunt,1/2 ceasca de morcovi dati pe razatoare,1/2 ceasca patrunjel radacina dat pe razatoare, 1 cana rosii decojite in bulion, 1 legatura mare de patrunjel si una de marar fin tocate,1 lingurita boia de ardei dulce, 1 cana de vin alb sec, pene de lamaie pentru garnitura (coaja de lamaie scoasa cu curatitorul de coaja), sare marina neiodata dupa gust si piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Spalti bine fileurile usucati-le, apoi ungeti-le bine cu ulei de masline pe ambele parti si condimentati-le cu sare si piper. Dati inapoi in frigider pentru perioada cat faceti sosul.Se pune o tigaie mare pe aragaz la foc mediu si se adauga ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, morcov si radacina de patrunjel si caliti pentru aproximativ 5-6 minute. Apoi adaugati vinul, boia de ardei si bulionul de roşii, sare si piper si fierbeti pe foc mic timp de 20-25 de minute sau pana cand sosul este gros. Adaugati la sfarsit patrunjel si marar. Scoateti pestele din frigider si lasati-l sa revina la temperatura camerei.Incalziti o tigaie mare neaderenta. Puneti aproximativ 1. 1 / 2 cani de malai intr-o farfurie si tavaliti pe ambele parti fileurile, dupa care le prajiti in uleiul incins mai inainte timp de aproximativ 2-3 minute sau pana cand se aureste frumos pe ambele parti. Le scoateti apoi pe prosoape de hartie. Taiati fileurile prajite in 2-3 bucati asezati-le pe un platou pe care ati pus cateva linguri bune de sos. La sfarsit turnati deasupra sosul ramas si penele de lamaie.Serviti cu o garnitura de orez. Noi am baut un Glinavos Primus alb (din Epir).
Kali Orexi!Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere