Ingrediente:
1 l.vin rosu, 5-6 linguri zahar brun, cateva cuisoare, 1/2 lingurita boabe piper negru amestecat cu piper rosu, 1 nuca de nucsoara sfaramata, 3-4 boabe cardamon, 2 stelute anason, 1/2 lingurita coriandru boabe, 1 baton scortisoara rupt in bucati mai mici
2 mere, 1 portocala,1 mandarina.
Mod de preparare:
Turnati vinul intr-o oala maricica pe marime, mai adaugati 1 pahar de apa si puneti-l la incalzit pe foc mediu. Toate condimentele le puneti pe foc rapid intr-o tigaie neaderenta si le incalziti cat sa-si degaje aromele fara insa a le arde. Cand sunt gata le aruncati in oala cu vin. Dati intr-un clocot scurt ca sa nu pierdeti taria vinului si dati de o parte oala cu vin. Acum puteti pune fructele taiate in felii si sa acoperititi cu un capac oala lasand vinul sa se linisteasca cateva minute, iar fructele sa-si lase aroma. Este gata de servit cu tot cu fructe.
Spor si mult noroc este foarte simplu!
un blog bun, am citit cateva postari cu multa placere
RăspundețiȘtergere