Ingrediente:
Un pachet de paste integrale, 2 conserve de ton bucati, 2 cepe taiate groslan, un catel de usturoi maruntit 6 rosii coapte date pe razatoare, 1 lingura pasta de tomate,5 foi de dafin, 1/4 lingurita piper boabe, 1/4 lingurita coriandru boabe, 1,1/2 pahar mare de vin rosu, 1 pahar mare de apa, (puteti adauga mai mult apa si vin in functie de cat de zemoase sunt rosiile), sare marina neiodata dupa gust, ulei de masline extravirgin, 25 masline verzi fara samburi, 2 -3 linguri de capere tinute un pic in apa rece, parmezan ras dupa voia inimii
Mod de preparare:
Se fierb pastele conf. indicatiilor de pe ambalaj, dar un pic mai putin sa iasa al dente, in apa cu sare si in care punem si 2 foi de dafin. Intr-o tigaie cu ulei de maline incins se caleste ceapa si usturoiul, se adauga, piperul, coriandrul, 3 foi de dafin si caperele si se continua a se amesteca. Se stinge cu vinul rosu, se adauga maslinele si tonul, se da intr-un clocot dupa care se adauga apa si rosiile si se lasa sa fiarba. Spre sfarsit adaugati parmezanul si sarea dupa gust. Pastele fierte se scurg bine se stropesc din abundenta cu ulei de masline extravirgin cu condimente in el dupa care se rastoarna in tigaia cu sosul fierbinte si se amesteca bine. La servit mai puteti adauga parmezan ras daca va place. Alaturi un pahar generos de vin rosu.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere