Din insulele grecesti Lemnos&Lesbos dar cu influente turcesti vin aceste placintele usor de facut si si mai usor de mancat.
Ingrediente:
Pentru aluat:1.1/2 pahar cu apa calduta, 2.1/4 pahare cu faina de patiserie,1 praf de copt, sare si piper proaspat macinat,1/4 pahar cu ulei masline extravirgin. Pentru compozitie: 250 gr feta maruntita,2 oua,sare si piper dupa gust, o legatura marar. Pentru frigere; mult ulei de floarea soarelui sau de palmier.
Mod de preparare:
Intr-un bol suficient de mare puneti apap, praful de copt sarea si piperul si turnati in ploaie faina amestecand continuu. Continuati framantarea pana devine un aluat care nu se mai lipeste de maini. puteti mari cantitatea de faina si de apa dupa dorinte. Intr-un alt vas amestecam bine branza cu ouale ,sarea si piperul si mararul. Se intinde aluatul pe masa e lucru pudrata cu faina si se taie din el cu marginea unui pahar mai mare in gura rotunduri. Acestea se umplu cu compozitia facuta se inchid sub forma de coltunasi , se sigileaza marginile pasand cu degetele sau cu furculita. Intr-un tuci maricel sau alt vas de prajit incalzim uleiul bine si prajim cu grija Giourlemedes pana se auresc frumos la suprafata, moment in care le scoatem cu spumatoarae si le lasam sa se sgurga bine pe o farfurie pe care am pus servete de hartie. Cat sunt calde se pudreaza cu zahar pudra si se servesc imediat cu niste branza proaspata de vaci langa si un pahar de lapte sau de braga.
Kali Orexi!PoftaBuna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere