Ingrediente: 4 cotlete proaspete de somon (sau mai multe in functie de cati sunt la masa),o lingurita de coriandru pisat, 2 linguri de ulei masline extravirgin, cativa catei de usturoi (dupa gust sare si piper dupa gust, o legatura de marar si una de patrunjel tocat, 50 gr. unt, un pahar de vin alb sec, cate 1 cartof mare alb pt. fiecare comesean.
Mod de preparare:
Se spala bine pestele si se zvanta cu prosoape de hartie. Se piseaza usturoiul si se freaca cu el pestele, se spala apoi cu vin, se condimenteaza cu sare si piper, se presara coriandrul si marar si patrunjel si se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei de masline si in care am pus putin vin alb. Pestele se face destul de repede asa ca stati cu ochii pe el (si mai ales sa nu ramana fara zeama ca sa nu sa prinda). Separat se curata cartofii se taie sferturi sau chiar si mai mici dupa gust si se fierb. Cand sunt gata se iau de pe foc, se scurge apa si se lasa sa se odihneasca cateva minute. Se stropesc apoi cu ulei de masline extravirgin si cu unt semitopit se invart cu atentie ca toti cartofii sa fie stropiti si se presara cu sare si marar tocat mic. Se serveste cat este cald langa un vin alb rece.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere