Ingrediente:
Pentru aluat: 500 de grame (3 pahare) bulgur de grau foarte fin ( se gasesc mai multe sortimente in magazinele arabesti, dintre care unul este pentru pilaf si celălalt care este mult mai fin este doar pentru diverse aluaturi gen koupes si mai este unul care se foloseste la prajituri), ½ pahar de faina , 3 linguri de ulei de mssline extravirgin, 3 pahare de apa fierbinte , 1 lingurita de sare , 1 ou (optional)
Pentru umplutura: 300 gr.carne tocata (amestec vita si porc)1/2 ceasca ulei de masline extravirgin, 2 cepe tocate mediu,1 legatura patrunjel taiat marunt,sare si piper dupa gust, olingurira scortisoara macinata
Altele: ulei pentru prajit (eventual de palmier), 1 bol cu apa calda ca asa va clatiti pe maini cand faceti Koupes.
Mod de preparare:
Pentru aluat: Amestecati bulgurul cu uleiul de masline si sare dupa care adaugati apa fierbinte si lasati la odihna 1 ora timp in care bulgurul se umfla. Cand s-a racit adaugati oul si amestecati bine si framantati bine pana se face un aluat destul de rigid (daca nu puneti ou trebuie adaugata mai multa apa)
Pentru umplutura: Amestecati pana la omogenizare carnea cu ½ ceasca de ulei de masline , 2 cepe tocate patrunjelul tocat fin ,sare si piper după gust,scortisoara . Lasati la odihna 1 ora.Incalziti uleiul si sotati ceapa adaugati carnea, patrunjelul ,sare si piper si scortisoara. Adaugati ½ cana de apa si amestecati pana cand toata apa a fost absorbita. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Preparare koubes: Umeziti-va pe maini si luati o cantitate mica de aluat de marimea unei nuci si formati din el o tulumba sau o minge alungita. Intr-o mana tineti mingea si cu cealalta mana folosind degetul index faceti un gol în aluat fara a -l rupe.Umpleti cu o lingurita de compozitie de carne cu grija, umeziti degetele si incercati sa faceti un sigiliu de inchidere. Daca aluatul nu este suficient prindeti o cantitate mica de aluat si umeziti degetele incercand sa-l lipiti de cel existent. Parjiti-le in ulei din belsug incins pana cand capata o culoare aurie maronie Cand sunt frumoase si maro pe toate partile se scot si se lasa pe un platou pe prosoape de hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei sause lasa sa se scurga intr-un un cos de sarma . Serviti fierbinte si stoarceti cateva picaturi de lamaie.
Kali Orexi! Pofta Buna!
http://en.wikipedia.org/wiki/Kibbeh
RăspundețiȘtergereCipru este foarte apropiat geografic de Orient asa ca si in bucataria sa se ragasesc multe influnete din bucataria orientala :libaneza siriana sau altele
RăspundețiȘtergere