Ingrediente pentru o tavă de copt de 30 cm.: un pachet de 750 gr. foi grecești, 800 gr. smântână, 300 gr. zahăr granulat, 6 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie, coaja rasă de la 3 lămâi sau lime bio, 250 gr. fructe de padure proaspete (zmeură+afine) sau congelate, 300 gr. unt nesarat, zahăr pudră scorțișoară,
(facultativ nuci și fistic) pentru decor
Mod de preparare: Înainte de a începe rețeta, scoateți foile din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 180 gr. C. Într-o cană mare sau un castron adânc, amestecați smântâna, zahărul, ouăle, vanilia și coaja de lămâie cu un tel până se omogenizează și lăsați deoparte. Pe o suprafață curată întindeți o foaie cu partea îngustă spre dvs. Ungeți cu unt și puneți o altă foaie deasupra. Cu ajutorul degetelor, îndoiți foaia ca un pliu de pe cele două margini și apoi rulați-o și așezați-o în centrul unei tavi rotunde cu diametrul de 30 cm. Continuați cu restul foilor, împăturiți-le ca un pliu, asezand-le langa foaia centrala, astfel încât să arate ca un trandafir și să umple toată tava. Ungeți cu unt topit și coaceți timp de 15 minute sau până se rumenesc ușor. Dupa coacerea foilor se toarna uniform crema și apoi se întind fructele de pădure, împingând câteva și între foi. Transferați tava din nou în cuptor și coaceți încă aproximativ 30 de minute, până când suprafața este aurie. Scoateți din cuptor și lăsați să se racească 10 minute înainte de a pudra cu zahăr pudră și scorțișoară.
În timpul celei de-a doua coaceri soufra se poate umfla. Imediat ce iese din cuptor se va "aseza" însă fiți fără grijă.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere