Ingrediente: o conopida – desfăcută în buchețele și spălată bine după care ținută un pic în apă rece, 6-7 fire de ceapă verde tăiată mărunt, pătrunjel și mentă (amândouă proaspete) tăiate mărunt,3-4 căței de usturoi – răzuiți, 1 cană sau mai mult de pesmet în funcție de consistență, 150 gr. parmezan ras, 150 gr. feta – fărâmițată, sare marină neiodată și piper negru proaspăt măcinat după gust, sucul de la o lămâie, 3 ouă – bătute energic , ulei de măsline / ulei vegetal pentru prăjit. Pentru sosul de castraveți cu mentă:
1 castravete Fabio mediu ca dimensiune, decojit și tăiat cubulețe, mentă proaspătă tocată mărunt, 2 cațeide usturoi tocați fin, sare marină neiodată și piper negru proaspăt măcinat, 300 gr. iaurt grecesc strecurat-stragghisto.
Mod de preparare: Într-o oală cuprinzătoare aduceți apă la fiert și adăugați apoi buchețelele de conopidă și două lingurițe de sare. Fierbeți conopida până când se înmoaie bine. Scurgeți conopida și puneți buchețelele într-un castron mare. Pasați cu instrumentul de făcut piureu. Dați deoparte să se răcească. Adăugați apoi ingredientele peste conopidă și amestecați cu o spatulă de lemn. Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar. Dacă amestecul este prea uscat, adăugați un alt ou. Dacă amestecul este prea umed, mai adăugați câteva pesmet. Faceți sosul, amestecând toate ingredientele într-un castron și gustând pentru a ajusta condimentele, dacă este necesar. Dați sosul la rece. Încingeți o tigaie cu ulei la foc mediu. Formați din amestecul de conopidă chiftele potrivit de mari. Prăjiți chiftelele de conopidă aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii. Scoateți chiftelele pe o tava tapetata cu prosoape de hartie pentru a absorbi orice exces de ulei. Serviți cu sosul propus de mine sau cu tzatziki.
Spor la treabă și Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere