vineri, 14 august 2020

Pasta con cozze e fagioli Canellini-Paste cu midii și fasole Canellini

Ingrediente: 400 gr. de midii (fără cochilii -din cele congelate doar carnea, sau proaspete dar scoase după pregătire din cochilie), 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin+încă puțin pentru stropit, 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, o ceapă albă tăiată mărunt,

75. ml de vin alb sec, o cutie de 450 gr.  fasole cannellini scursă 200 gr. roșii cherry, 100 ml. de supă limpede de legume, 100 gr. de paste scurte, o legătură de pătrunjel+1 de mărar+ceva cimbru ( toate tocate), 1 bucată ardei iute după cum preferați.


Mod de preparare:  Fasolea cannellini la conservă este ideală pentru această rețetă, dar puteți folosi și altă fasole de bună calitate. Dacă alegeți fasolea uscată, nu uitați să o lăsați la înmuiat peste noapte. Puteți folosi cam orice fel de paste scurte pentru această rețetă, chiar și un amestec dacă aveți mai multe pachete începute în cămară. Dacă aveți midii proaspete începeți prin a le curăța. Apoi după ce s-au scurs bine, încingeți într-un wok mare  1/2 din cantitatea de ulei de măsline și înăbușiți  ușor întâi ceapa după care usturoiul, până se inmoaie. Stigeți cu vin, iar după ce se evaporă alcoolul adăugați midiile, acoperiți cu un capac și gătiți la foc mediu timp de 5-6 minute, agitând tigaia din când în când, până când midiile se deschid (se omite această etapă dacă folosiți doar carne de midii;dacă au fost doar carnea faceți operațiunea de fierbere a lor). Lasați să se răcească un pic, apoi scoateti midiile din cochilii (le puteți pune deoparte pentru ornat-dacă sunt din cele cu cochilii și nu doar carnea) și strecurați, păstrând lichidul. Aruncați midiile care nu s-au deschis. Încingeti într-o tigaie, uleiul rămas, adăugați fasolea cannellini și sotați la foc potrivit timp de un minut. Adăugați roşiile, supa și lichidul de la midii, dați în clocot, puneți pastele și gătiți până devin al dente. Luați de pe foc, adăugați midiile, presărați pătrunjelul, mărarul, cimbrul și ardeiul iute, amestecați ușor apoi serviți. 

Spor latreabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere