duminică, 30 octombrie 2016

Carne de rață pe varză ca la Papagheorghiu

Ingrediente:

  • un pachet cu 6-7 aripi de rata sau 2-4 pulpe de rata, o varza alba plus 1/2 varza murata mai micuta, 300 gr. rosii chery+ o rosie , 5 cepe-albe potrivite, 2 linguri  cognac de buna calitate, 1 pahar de vin alb sec ( eu am pus Retzina), piper verde si boabe de mustar  macinate, sare marina neiodata dupa gust, cimbru, busuioc, patrunjel, un ardei mic iute;
  •  pt. sosul de ungere :2 linguri de mustar dulce,2 linguri  miere, 1 lingura  sos de soia; 
  •  iar pentru marinarea carnii:  1 pahar de vin alb sec indoit cu apa, 2 cepe taiate in sferturi, 2 frunze de dafin, sare marina neiodata 1 varf de lingurita, boabe de piper si de mustar proaspat macinate.


Mod de preparare:


Cu o seara inainte am pus bucatile de carne la marinat intr-o zeama de vin indoit cu apa in care am pus piper,sare, boabe de mustar, si frunze de dafin. Am dat la rece dar am mai invartit din cand bucatile in zeama de marinare. A doua zi am scos bucatile de carne si le-am uscat bine cu servete de hartie le-am presarat cu sare si piper, dupa care le-am uns bine cu o pasta facuta din miere+mustar+sos de soia. Apoi le-am pus intr-o tigaie cuprinzatoare rece ca sa se incalzeasca treptat o data cu aceasta si sa isi lase treptat grasimea. Le-am perpelit binisor dupa care le-am dat deoparte intr-un vas termorezistent. Am turnat peste el un pahar de vin alb sec, putina apa si le-am dat la cuptor acoperite ca sa se faca. In grasimea ramasa in tigaie am calit usor ceapa  taiata fin peste care am adaugat cognacul  atunci cand ceapa este facuta. Amestecati usurel ca sa desprindeti eventualele bucati ramase lipite pe peretii vasului de lucru. Am adaugat rapid varza (atat cea proapsata cat se cea murata taiatate fin) . Am adaugat  sare, piper si boabe de mustar rasnite. Am pus deasemenea rosiile chery, cimbru, busuioc si patrunjel proaspat tocate, si un ardei mic iute. Cand am considerat ca varza este facuta cat de cat si si-a pierdut volumul am rasturnat-o peste bucatile de rata care statuse-ra cam o ora acoperite la cuptor. Am nivelat usor am decorat cu rondele de rosii si am dat din nou la cuptor de data asta fara capac. Nu pot sa spun cat am ai tinut deoarece depinde de cum lucreaza cuptorul (dar cam inca  trei sferturi de ora).
Serviti preparatul cald cu mamaliguta si cu iaurt sau smantana dupa gust.
Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere