Va este dor de insulele grecesti. iata un preparat de pe acolo cu cu sardine si paste de casa in forma de fundulite.
Ingrediente:
1.
500 de gr. paste, 1 kg sardine, 4 rosii coapte, 1/2 lingurita de zahar brun, patrunjel tocat
2.
Pentru marinare: 10 frunze de vita de vie, 1/2 ceasca i ulei de masline extravirgin, 1/2 ceasca de suc de lamaie, 1/2 ceasca de capere tocate, 3 cepe verzi tocate marunt , oregano, patrunjel tocat, putina sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Opariti pentru cateva minute in apa clocotita dupacare le scurgeti bine si le tocati (se taie mai ușor cu foarfeca). Se amesteca frunzele de vitade tocate cu restul de ingrediente pentru marinata, folosind o furculita.
Se spala sardinele,se curata se indeparteaza coada, capul si coloana vertebrala si se lasa doar fileurile. Le puneti intr-un vas de copt, le stropiti cu sosul facut anterior si lasati timp de 2-3 ore la frigider.Pieliti rosiile, taiati-le în cuburi de aproximativ 2 cm, presarati-le cu zahar si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. Atunci când scoateți tava cu pestele din frigider, adaugati rosiile si dati la cuptorul preancalzit la 150 la 170 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand zeama se ingroasa putin. Intre timp, fierbeti pastele al dente, strecurati-le si clatiti-le dupa care le adaugati in vasul cu mixul cuptor cu sardinele si sosul lor. mai lasati doar un picut sa se patrunda toate aromele si serviti preparatul cat este cald. Alaturi un pahar de vin alb sec (sa zicem o Retzina).
Spor la treaba si pofta buna!Kali Orexi!
Ingrediente:
1.
500 de gr. paste, 1 kg sardine, 4 rosii coapte, 1/2 lingurita de zahar brun, patrunjel tocat
2.
Pentru marinare: 10 frunze de vita de vie, 1/2 ceasca i ulei de masline extravirgin, 1/2 ceasca de suc de lamaie, 1/2 ceasca de capere tocate, 3 cepe verzi tocate marunt , oregano, patrunjel tocat, putina sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Opariti pentru cateva minute in apa clocotita dupacare le scurgeti bine si le tocati (se taie mai ușor cu foarfeca). Se amesteca frunzele de vitade tocate cu restul de ingrediente pentru marinata, folosind o furculita.
Se spala sardinele,se curata se indeparteaza coada, capul si coloana vertebrala si se lasa doar fileurile. Le puneti intr-un vas de copt, le stropiti cu sosul facut anterior si lasati timp de 2-3 ore la frigider.Pieliti rosiile, taiati-le în cuburi de aproximativ 2 cm, presarati-le cu zahar si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. Atunci când scoateți tava cu pestele din frigider, adaugati rosiile si dati la cuptorul preancalzit la 150 la 170 de grade pentru 15-20 de minute, pana cand zeama se ingroasa putin. Intre timp, fierbeti pastele al dente, strecurati-le si clatiti-le dupa care le adaugati in vasul cu mixul cuptor cu sardinele si sosul lor. mai lasati doar un picut sa se patrunda toate aromele si serviti preparatul cat este cald. Alaturi un pahar de vin alb sec (sa zicem o Retzina).
Spor la treaba si pofta buna!Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere