luni, 11 februarie 2013

Strudel vienez cu crema de branza



Acest strudel cu crema de branza  se face cu aluat de patiserie, umplut cu branza de vaci si smantana. Aceasta reteta este o influenta ungureasca in bucataria imperiului.  De obicei este umplut cu stafide si servit cu crema calda de vanilie. Cu siguranta veti vrea  sa-l savurati dupa ce veti vedea reteta!

Ingrediente pentru
6 portii:

Folositi foietaj de la magazin sau faceti-l dvs. 500 gr. crema de branza, 100 gr.  smantana, 100 gr. unt, 60 gr.  zahar pudra, un varf de cuțit  sare, coaja de la o  lamaie, sucul de la o lamaie, un capetel de baton de vanilie, 6 galbenusuri + 6 albusuri, 60 gr. de zahar tos,1 lingura gris/amidon, 60 gr. stafide, inmuiate in rom, 1 ou, unt (topit pentru a da fata)

Mod de preparare:

Pregatiti aluatul de patiserie. Pentru a face umplutura, se amesteca untul, la temperatura camerei, cu zaharul pudra, sarea, coaja de lamaie si vanilia  pana cand amestecul ajunge la o consistenta cremoasa. Incetul cu incetul, se adauga galbenusurile  si grisul-amidonul. Adaugati apoi smantana, crema de branza, sucul de lamaie si stafidele bine scurse. Bateti albusurile cu zaharul tos pana cand se intaresc, apoi usor incorporati-le in amestec amestecand usor cu o spatula de lemn. Intindeti aluatul  si raspanditi umplutura  peste doua treimi din el. Periati restul de aluat cu unt topit si rulati strudelul (dinspre partea cu unt inspre partea  plina). Puneti-l apoi cu grija intr-o tava adanca de copt unsa cu unt. Periati strudelul cu ou batut. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute la 170 ° C, apoi reduceti focul la 120 ° C si  coaceti pentru inca zece minute.

Sfat: Daca este posibil folositi crema de branza cu continut de apa redus. Aceasta si smantana nu trebuie să fie prea reci sau amestecul de umplutura poate deveni prea ferm.



Pudrati-l cand este gata cu zahar pudra. serviti cald eventual cu ceva crema lichida de vanilie pe deasupra.

 
Spor la treaba si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere