Ingrediente:
Pentru baza: 150 de gr. de biscuiti cu unt si lamaie (sunt biscuiti traditional scotieni), 30 gr. de unt,1 lingurita suc de lamaie,Pentru umplutura: 300 gr. de crema de branza, 250 gr. de Ricotta, 150 gr. de Kiri, 3 oua, 50 de gr de zahar
1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita coaja de lamaie, Pentru topping cu lemon curd (o crema dulce groasa facuta din lamaie, zahar, oua si unt care se poate manca si pe paine sau folosi la prajituri: 2 lamai, 1 lingurita de amidon de porumb, 75 de grame de zahar pudra,1 ou, coaja de la o lamaie si jumatate, 16 cl. de suc de lamaie
Mod de pregatire:
Lemon curd (puteti sa si cumparati de pe piata): Intr-o cratita, combinati 16 cl. suc de lamaie, coaja de la o lamaie si jumatate si amidonul de porumb. Gatiti la foc mic. Adaugati zahar si oul batut, amestecand constant. Amestecul ar trebui să se îngroaşe puţin.
Incalziti cuptorul la 140 ° C. Intr-un vas dde mixer se amesteca biscuitii pisati bine. Adaugati untul topit si sucul de lamaie. Tapetati o ttava si rasturnati anestecul de biscuiti presand bine sa se niveleze. Coaceti 10 minute.Intre timp, intr-un castron amestecati ricotta si crema de branza si kiri impreuna cu zahar. Bateti energic ouale si amestecati-le cu branza bine. Adaugati lemon curd si coaja de lamaie si amestecati din nou. Scoateţi baza de la cuptor si turnati 2/3 din amestecul de de mai sus. Dati la cuptor din nou si coaceti timp de inca 40 de minute. La sfarsit cand este gata prajitura ar trebui sa fie doar putin colorata si tremuranda. Cand este gata si calda se toarna pe deasupra si restul de amestec de branza si se niveleaza cu o spatula. dati la rece cel putin 12 ore inainte de servire. Serviti rece.
Pofta buna si spor la treaba!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere