Prajitura Cardinal este un desert popular al bucatariei vieneze. Amestecul de culori ale blaturilor corespunde perfect cu cele ale Bisericii Catolice - galben si alb. Nu ezitati sa gustati o bucata din aceasta placere divina!
Ingrediente pentru 8 portii:
Pentru primul amestec:
350 gr. albus de ou, 250 gr. (2 cani) de zahar pudra, 1 lingurita de zahar vanilat, un varf de cutit de sare, zaar pudra pentru decorare.
Pentru al doilea amestec :
3 oua, 4 galbenusuri , 80 gr. (2 / 3 cana) de zahar pudra, coaja de lamaie (rasa), 75 gr (2 / 3 cana) faina
Pentru al treilea amestec:
400 ml smantana de frisca, 2 foi gelatina, 40 gr. zahar pudra, 2 lingurite de Nes, o lingura crema de avogado, un varf de cutit de sare, 300 gr. zmeura proaspata, 3 cl lichior de zmeura, 1 pumn migdale rase si prajite
Mod de preparare:
Pentru primul amestec bateti albusurile de ou cernand cand sunt batute tari zahar pudra, zahar vanilat si sare batand in continuare pana cand amestecul este gros si rigid.
Pentru al doilea amestec bateti ouale impreuna cu galbenusurile, zaharrl pudra si coaja de lămaie pana devine pufos. Adaugati apoi in ploaie faina. Taiati doua bucati de hartie de copt (14 x 35 cm) si tapetati o tava de copt. Umpleti o punga (avand o duza mare rotunda la capat) cu amestecul facut mai inainte. Pe fiecare bucata de hartie de copt stoarceti 3 linii de aproximativ 2 cm Faceti acelasi lucru si cu primul amestec intre acestea. Se presara generos cu zahar pudra. Se pun intr-un cuptor preancalzit si se coace la 180 ° C, cu usa deschisa usor . Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza hartia de copt.
Pentru al treilea amestec, marinati zmeura in lichiorul de zmeura. Bateti cu putina apa Nessul pana devine rigid si amestecati cu frisca pana se intareste bine. Topiti gelatina si adaugati-o peste crema de avogado. Acest amestec impreuna cu zaharul pudra si sare amestecati-l cu frisca batuta cu ness. Se lasa sa se ingroase intr-un loc racoros. Jumatate din acest amestec il puneti intr-un sac de patiserie si-l puneti pe pe prima foaie. Deasupra rasturnati zmeura marinata apoi restul de amestec. Apoi puneti deasupra a doua foaie presarati cu pudra de migdale si cu zahar pudra din belsug. Se taie in felii cu un cutit ascutit si se da la loc racoros inainte de servire. La servit sa aveti alaturi si un pahar de vin dulce alb
Pofta Buna!
Am mancat o data, pregatita de soacra ;) Nu stiu daca are legatura cu faptul ca-i catolica, dar imi amintesc ca a fost grozava! Sarbatori minunate!!
RăspundețiȘtergereHabar nu am daca tine de biserica sau nu. La multi ani si dvs!
RăspundețiȘtergere