Ingrediente:
O caracatita cam de 2-3 kg , 1 kg de ceapa mica arpagic, un pahar de vin rosu, o capatana de usturoi, 3-4 frunze de dafin, oregano proaspat sau 1/2 lingurita uscat, o mana de busuioc proaspat sau o lingurita uscat, cateva fire de cimbru verde sau uscat, 1/4 linurita amestec de piper boabe rosu si verde ,1/4 lingurita coriandruun pic sfaramat, piper negru macinat dupa gust, sare marina neiodata ulei de masline (pentru fiert+altul pentru prajit) 2 pahare de vin alb sec.
Mod de preparare:
Se spala caracatita cu apa rece din belsug si se curata. Se bate pe un fund de lemn sa se fragezeasca dupa care se pune intr-o cratita cu capac impreuna cu putina ceapa calita si inabusita in prealabil, un pahar de vin sec alb si se lasa sa se inabuse impreuna. Restul de ceapa se caleste in ulei de masline dupa care se pune intr-o cratita se adauga usturoiul ciopartit mare ai condimentele. Deasupra turnati putin ulei de masline extra virgin cu condimente. Cand caracatita este suficient de moale se scoate si se taie in bucati numai bune de mancat si se asvarle peste ceapa. Adaugati si o parte din zeama lasata la fiert. Dati pe un foc mic si lasati si lasati totul să fiarba nu prea mult, pentru ca să nu se inmoaie prea tare ceapa. Cand este spre terminare adaugati si al doilea pahar de vin mai dati in cateva clocote si luati de pe foc. Serviti calduta cu un pahar de Tsipouro alaturi si bucati de paine neagra proaspata.
Kali Orexi!Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere