Ingrediente pentru 4 persoane:
1/2 kg.piept de pui,1.1/2 ardei rosu taiat marunt,2 cepe tocate marunt,o lingurita maghiran, sare marina neiodata, , 1/4 lingurita piper boabe,1/4 boabe de coriandru un pic sfaramate,3 foi de dafin,, o lingurita mustar, una de zahar, una de faina, un pahar de vin alb sec,o cutie de rosii pasate, 3 castraveti murati dati pe razatoarea marunta.
Mod de preparare:
Taiem carnea bucati micute ,presaram cu sare, piper si maghiran si perpelim bine intr-o tigaie pana se face pe toate partile.Calim ceapa si ardeiul rosu foarte marunt tocate. Separat omogenizam o lingurita mustar, una de zahar, una de faina, putina sare intr-un castron impreuna cu rosiile pasate, dupa care turnam peste ceapa+ardeiul dupa ce s-au calit. Se adauga coriandrul, piperul boabe si frunzele de dafin. Se lasa sa dea citeva clocote si se pun castravetii murati dati pe razatoarea mica si storsi, paharul de vin, apoi se adauga carnea. daca este sosul prea putin si prea gros se mai poate adauga apa. Dupa citeva clocote se opreste. Servim cu piure de cartofi si un vinior alb sec alaturi.
Pofta buna!
Cineva participa la un concurs cu aceasta reteta http://www.facebook.com/photo.php?fbid=179048485527096&set=a.176910792407532.34719.124685624296716&type=3&theater
RăspundețiȘtergere