Ingrediente: 2 verze murate potrivite ca dimensiune, 3 cești de orez, 3 legaturi de
ceapă verde tăiată mărunt, 2 ardei grași, 4 roșii tăiate cubulețe, 1
legătură mărar+1 pătrunjel tăiate fin, 1 linguriță cimbru uscat, 2 morcovi
rași, 1/2 țelină rasă, 1 rădăcina pătrunjel rasă, sare marină neiodată și piper după
gust.
Mod de preparare:

Se
pun toate ingredientele într-o tigaie încinsă în prealabil, cu ulei de măsline și se
călesc cât să se înmoaie, nu să se ardă. La sfârșit adăugați și o ceașcă
de apă călduță și le lăsați cu focul stins la odihnă. Cu acest amestec
umplem cu grijă foile de varză înpăturindu-le frumos ca pe orice sarma.
Le punem pe rânduri într-o
oală de pământ, la fundul căreia am pus varză tocată , ultimul rând
terminandu-se tot cu varză tocată. La sfârșit am adăugat bulion de
roșii- 2 căni (sau 3 linguri de pastă de roșii diluate în apă caldă). Le
dați la
cuptor și le țineți cam 2 ore urmărind să nu scadă prea mult zeama. Le
serviți calde cu mămăliguță și cu câteva linguri de iaurt de oaie
deasupra.
Spor la treabă și Poftă Bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere