Ingrediente:
Pt. blat: 8 oua (separate galbenusurile de albusuri), 300 gr. de zahar alb, 10 linguri de ulei de floarea soarelui, 10 linguri de faina de patiserie, Pt. crema : 200 gr. zahar pudra , 2 linguri de nes , 300 gr. unt (sau unt si mascarpone in parti egale),1.1/2 cana de nuca pisata. Pt. glazura 100 gr. ciocolata menaj sau 2 linguri cacao.
Mod de preparare:
Cele 8 albuse se bat spuma cu 300 gr. de zahar dizolvat in 5 linguri de apa clocotita. Se adauga pe rand cele 8 galbenuse, 10 linguri de ulei si 10 linguri de faina si se amesteca continuu pana la inglobare. Se toarna in tava unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit 3/4 ora (se incearca cu paiul; sau cu cutitul cum am povestit la postarile anterioare). Se scoate tava si se lasa la racit. dupa ce s-a racit deasupra se pune o crema facuta din : 200 gr. zahar pudra frecat cu 2 linguri de nes si o lingura de apa. Apoi se adauga 300 gr. unt inmuiat un pic in prealabil (sau unt si mascarpone in parti egale). Dupa omogenizare se adauga 1.1/2 cana de nuca pisata. Peste crema se toarna o glazura din: ciocolata (100 gr.) topita in Bain Marie sau se pudreaza cu cacao.
Pofta Buna!
Am incercat, am savurat;-) un vis !! insotita de un lichior anume...este o placere garantata!
RăspundețiȘtergereCu ce Liquior ati savurat ? Noi am baut un Sheridan's alaturi si a fost OK
RăspundețiȘtergere