Ingrediente:
Pentru aluat : 500 gr faina ,200 gr unt, 1 ou intreg si 2 galbenusuri , 20 gr drojdie proaspata ,1 lingura zahar brun, un pahar cu lapte ,un varf de cutit sare
Pentru umplutura:250 gr nuci macinate,250 gr zahar brun,250 gr gem de caise , coaja rasa de la o lamiie ,un plic zahar vaniliat (sau facut de dvs. cum am mai povestit)
Pentru glazura de ciocolata: 150 gr ciocolata menaj , 70 gr. unt
Mod de preparare:
Drojdia si zaharul se inmoaie intr-un pic de laptecaldut. Se lasa un pic sa dospeasca dupa care se amesteca cu celelalte ingrediente si se framanta. Coca obtinuta se imparte in 3. Se intinde prima gramajoara si se aseaza in tava.Pentru umplutura nucile macinate se amesteca cu zaharul, coaja de lamiie si zaharul vaniliat. Se unge cu dulceata prima foaie intinsa si se aseaza jumatate din cantitatea de umplutura,dupa care peste intindem a doua foaie pe care o ungem si pe ea cu dulceata si presaram cealalta jumatate de umplutura. Deasupra se intinde a treia foaie si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor la foc mijlociu aproximativ 45 min. Tava e bine sa aiba peretii mai inalti, in caz ca prajitura creste, sa nu dea pe afara. Dupa ce se raceste se glazureaza cu ciocolata topita pe Bain Marie in care am pus si cubul de unt cand s-a incalzit suficient. Se da la rece si se taie cand s-a racit suficient glazura .
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere