Florile de dovlecel gătite în stil grecesc, sunt de obicei umplute cu o combinație de orez sau brânză și diverse condimente și ierburi. Dacă sunt preparate cu umplutură de orez, florile sunt de obicei coapte lent în cuptor, iar dacă sunt umplute cu alte ingrediente, pot fi, de asemenea, coapte sau înmuiate în aluat și prăjite la scurt timp. Cel mai bine se servesc însoțite de o lingură de iaurt alături. Un fel de mâncare similar se găsește și în bucătăria turcească, unde se numește kabak çiçeği dolması .
Ingrediente: 20 flori de dovlecel, 1+1/2 cană de orez cu bob mediu, 1 ceapă albă dată pe răzătoare, 3 roșii date pe răzătoare, 1 legătură de pătrunjel proaspat și 1/2 legătură de mentă proaspătă, tocate mărunt, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, sare marină neiodată și piper după gust, 1 cană cu apă, 1/4 cană cu ulei de măsline extravirgin de calitate.
Mod de preparare: Clătiți florile de dovlecel, scurgeți-le și lăsați-le deoparte. Preparați amestecul amestecând într-un bol orezul, ceapa, roșiile, pătrunjelul, menta. Stropiți cu 2 linguri de ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Umpleți florile cu acest amestec. Puneți-le într-o tavă de copt unsă cu ulei. Condimentați cu puțină sare, turnați un pahar de apă și uleiul de măsline rămas și coaceți la 180 gr. C până devin aurii și până se absoarbe apa. Serviți cât sunt calde.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere