Acest fel de mâncare este celebru in Corfu şi Insulele Ionice. Dar este popular si în tavernele din întreaga Grecie continentală. Uneori, carnea este, tăiata în felii groase sau cuburi înainte de prăjire. Este întotdeauna servit cu paste, o indicaţie a originilor sale veneţiene.
Ingrediente
¾ kg carne manzat
2 catei de usturoi, decojiti şi tăiati în felii subţiri
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapa mare galbena, decojita şi fin tocata
4 rosii tocate
1 lingura pasta de tomate
2 frunze de dafin
1 baton scortisoara
1/2 lingurita cuisoare
1/2 cană de vin roşu
1 lingura de oţet de vin
Sare (Atentie mare la ce sare folositi deoarece sarea produsa in Romania este integral iodata ceea ce este daunator pentru organism.Mai mult, sarea de bucatarie contine si un antiaglomerant - E536 - ferocianura de potasiu - care la peste 100 grade C se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier - si care cauzeaza reducerea transportului de oxigen catre sange, dificultati in respiratie, dureri de cap, ameteli si nu se recomanda consumul frecvent), piper proaspat macinat dupa gust
Pentru a servi:
350 gr macaroane, rigatoni sau alte paste
Branza rasă Kefalotiri, sau parmezan
Pregătirea
Preincalziti cuptorul. Taiati carnea in bucati mai groase.Faceti mici tăieturi în carne cu un cutit ascutit.introduceti felii de usturoi şi cuişoare în aceste gauri. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare şi perpeliti carnea de mânzat pe toate partile aproximativ 5 minute sau până când se rumeneste. Scoateţi şi puneti-o pe o farfurie. Adaugati ceapa si gatiti pentru 5 minute la foc mediu pana devine lucioasa si sticloasa(atentie sa nu o ardeti). Se adauga rosile taiate cubulete, pasta de tomate (diluata cu putina apa calda), frunzele de dafin şi scorţişoara şi gatiti pentru inca 5 minute. Adăugaţi vinul şi oţetul, condimentati cu sare şi piper, amestecati bine şi aduceti la fierbere. Puneti inapoi carnea si adaugati un pahar de apa.Se acopera si se da la cuptor timp de 1 1/2 - 2 ore sau până când carnea de mânzat este patrunsa şi sosul s-a ingrosat. Doar adaugati apa mai multa, dacă aveţi nevoie de un timp de preparare mai lung. Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj (chiar un pic mai putin pentu a iesi “al dente”) - Pentru a servi puneti pastele fierte pe un platou, asezati carnea deasupra,turnati sosul peste paste si presarati cu branza rasa. Taiati carnea in felii mai mici la servire la masa.
Ies cam 4-6 portii depinde cat va este de foame.
Si ce sare ne recomanzi sa folosim?
RăspundețiȘtergere