duminică, 7 noiembrie 2010

Gogosele Aebleskiver (specialitate olandeza)


Ingrediente
2 albusuri de ou, 2 cani mari pt. cafea cu faina, 2 lingurite praf de copt, o lingurita zahar, ½ lingurita bicarbonat, ½ lingurita sare, 4 lingurite unt topit, 2 cani mari pt. cafea cu smantana, o ceasca ulei (eventual de palmier ca rezista la mai multe arderi)

Mod de preparare
Batem  albusurile spuma. Separat amestecam faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smantana pana la omogenizare,dupa care  adaugam  spuma de albus incetisor nu totul dintr-odata. Incingem putin ulei intr-un vas mai adanc,punem cu  o lingura  aluatul rezultat si le prajim pana se coloreaza frumos. Trebuie sa iasa niste mici gogosele. La servire punem pe deasupra sirop, gem si zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere