„Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti” Blog culinar cu retete inedite testate de mine.
duminică, 7 noiembrie 2010
Gogosele Aebleskiver (specialitate olandeza)
Ingrediente
2 albusuri de ou, 2 cani mari pt. cafea cu faina, 2 lingurite praf de copt, o lingurita zahar, ½ lingurita bicarbonat, ½ lingurita sare, 4 lingurite unt topit, 2 cani mari pt. cafea cu smantana, o ceasca ulei (eventual de palmier ca rezista la mai multe arderi)
Mod de preparare
Batem albusurile spuma. Separat amestecam faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smantana pana la omogenizare,dupa care adaugam spuma de albus incetisor nu totul dintr-odata. Incingem putin ulei intr-un vas mai adanc,punem cu o lingura aluatul rezultat si le prajim pana se coloreaza frumos. Trebuie sa iasa niste mici gogosele. La servire punem pe deasupra sirop, gem si zahar pudra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere