duminică, 14 noiembrie 2010

Ciorba de burta

Ingrediente:

1 kg. burta prefiarta,3 morcovi potrivit de mari, o telina cu frunze, 2 cepe galbene mari, o legatura de leustean si una de patrunjel, 6-7 catei de usturoi, 2 oua doar galbenusul, 100 gr. smantana,sare si piper dupa gust, o lamaie 1/2 lingurita cuisoare si 1/2 lingurita boabe de coriandru

Mod de preparare:

Se curata morcovii, telina si ceapa si se dau prin razatoarea mare.  Se pun la fiert in doi l. de apa. se adauga burta prefiarta cuisoarele si coriandru pisate intr-o piua si se lasa sa fiarba 40-50 minute pe foc mediu. Cand toate ingredientele au fiert si sunt bune de mancat se adauga sarea si piperul dupa gust. Se bat energic galbenusurile, se adauga zeama de la o lamaie si smantana si se mesteca cotinuu. Se  pune peste acest amestec zeama fierbinte si se mesteca din nou. Se rastoarna apoi peste ciorba. se adauga frunzele de telina, leusteanul si patrunjelul  maruntite.Se face un mujdei din cateii de usturoi o lingurita smantana si o lingurita ulei de masline extravirgin. Se serveste ciorba cu mujdei si cu ardei iute.
Pofta Buna!

Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere