TRIGO̱NA THESSALONIKI̱S (PANORAMATOS)/TRIANGLES Salonic (PANORAMA)
Veti avea nevoie de: 17-19 foi de placinta,Nuca sau alune pisate,
Crema de
vanilie
4 cani de
lapte , 1 cana de zahar , coaja de lamaie sau portocala , ½ cana de faina , ¼ cana faina de porumb, 4 oua, un
praf de sare , 2 linguri de unt
Se pune
laptele la fiert cu zahar si vanilie ; intr-un vas se bat ouale cu celelalte
ingrediente ; se ia vasul cu lapte de pe foc si se toarna incet peste mixtura
din vas , mestecand constant . Se pune din nou pe foc pana incepe sa se ingroase
si se tine pe lingura . Se trage de pe foc si se foloseste .
Sirop
3 cesti. zahar + 2 cesti. de apa + Suc de lamaie 2 lingurite
Se ia o foaie si se divide în jumatate si se stropeste
fiecare foaie cu ulei vegetal, apoi se impatureste din nou , obtinand un
triunghi ; se taie partea ramasa . la fiecare impaturire se unge cu ulei ( Dacă doriți triunghiuri mai mici taiati
foaia in trei sau patru parti egale.) Puneti-le pe tava de copt captusita cu hartie de patiserie
și unsa. Se coace la 180 de grade pana se rumenest. Lasa sa se raceasca bine si lasa o gaura la partea de sus.
Intre timp preparati siropul : Se fierbe apa cu zaharulr timp de 5 min si se adauga sucul de lamaie. Se ia de pe
foc si se unge cu sirop fiecare triunghiuri pe ambele parti.
Se ia fiecare triunghi si se largeste la mijloc,apoi se
umple cu crema de vanilie cu ajutorul
unui cornet in care s-a pus crema .
Optional se presara cu nuci/alune zdrobite .
Trígo̱na me lachaniká kai koukounári/Triunghiuri
cu legume si
seminte de pin
Veti avea nevoie: 1 pachet foi de patiserie(500 gr). 6 ceape proaspete tocate, ciuperci asortate 100 gr. tocate, 1 vanata - se taie in cuburi, 2 capatani usturoi tocate, samanta de pin:. 100 g, prajita, patrunjel+marar 1 legătura tocat, 2 ardei rosu kapia copti si tocati, ulei de masline: 2/3 ceasca de ceai, sare: un pic piper si cuisoare pisate.
Se pun vinetele cuburi intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa timp de 20 de minute dupa care se storc bine sa le iasa amarăciunea. Se clatesc bine apoi cu apa. Se incalzeste jumatate din uleiul de masline si se soteaza ciupercile si ceapa, pana cand lichidul s-a evaporat. La sfarsit se adauga vinetele, usturoiul, sare si piper, cuisoare si se continue sa se soteze fara a se arde
Se adauga patrunjelul, si samanta de pin prajita in prealabil un pic si se amesteca. Taie fiecare foaie in trei benzi alungite de-a lungul. Puneți 1 lingura cu varf de umplutura la un capat al fiecărei benzi si ungeti cu uleiul de masline ramas. Impaturiti banda cu umplutura intr-un triunghi, ungeti cu un pic de ulei si asezati in tava de copt unsa. Coaceti placintele timp de 20 - 25 de minute, pana cand se rumenesc.Daca doriti, puteti adauga la umputura 300 gr. Feta sau Graviera ras, dar in acest caz, atentie cu sararea legumelor.
Kali Orexi!Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere