Ingrediente:
1 legatura
mare marar proaspat tocat, ceva oregano si cimbru, 2-3 rosii
decojite, 1 lingura
pasta de tomate
2 linguri
smantana de gatit, 3 linguri
ouzo de calitate, sare marina
neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust, 1 lingura
ulei de masline extra virgin (neaparat grecesc si cu aciditate scazuta), 6-7 creveti
intregi, asezonati cu sare si piper.
Mod de preparare:
Intr-o
cratita pusa la foc mediu pe sita,
caliti usor ceapa pana se inmoaie bine
si adaugati pasta de tomate. Adaugati
mararul,oregano si cimbrusi rosiile intregi terminand cu smantana .Stropiti
cu Ouzo dati focul mic si tineti in continuare pana cand scade de jumatate. Se
condimenteaza dupa gust. Intr-o
tigaie incingeti usor uleiul si sotati
usor crevetii condimentati in prealabil cu sare si piper pana isi schimba
culoarea. Apoi ii scoateti si ii dati deoparte. Serviti
crevetii impreuna cu sosul pregatit anterior presarand pe easupra marar proaspat tocat.
Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere