Mi-am zis sa incercam sa punem si ceva mancaruri aromanesti. Dintre mancarurile aromanesti traditionale cum ar fi culişiclu, târhânălu,njel umplut cu yianomati shi ariz: prima care mi-a iesit in cale pe cautarile pe net a fost piperchi ţârgâsiti…V-o fac si voua cunoscuta dupa ce am facut-o si eu deoarece este simpla si gustoasa!
Ingrediente:
1 kg ardei grasi (de preferat de mai multe culori); 0.5 kg. gogosari, 0.5 kg. ardei capia verzi si rosii, 500 g rosii coapte, 500 g cas de oaie, 5 oua, 5-6 catei usturoi,150 ml ulei de masline extravirgin, o legatura patrunjel si putin busuioc.
Mod de preparare:
Se spala bine ardeii si se curata curata de seminte dupa care se ciopartesc in bucati mai maricele. Curatam de coaja rosiile si le taiem cubulete.Punem la incalzit uleiul intr-o tigaie adanca si prajim ardeii si gogosarii.Se acopera tigaia ca să se inmoaie. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Dupa ce s-au inmuiat ardeii se pun rosile si se lasa la fiert aproximativ 10 minute.La jumatea timpului se aduaga si usturoiul taiat marunt si putina sare, putin piper proaspat macinat.Dupa aceasta putemtaia casul mici cubulete si sa-l adaugam in tigaie. După trei minute, punem ouale batute energic si amestecam toata compozitia lasand pana se fac ouale pe foc.La final, un pic de patrunjel si busuioc.Se mananca cu paine neagra.
Orixi bună!Pofta Buna!
minunat,doar ce am citit reteta si imi ploua-n gura de pofta!!!
RăspundețiȘtergere